Đề kiểm tra anh văn lớp 8

Bộ 9 đề thi tiếng Anh học tập kì 1 lớp 8 tất cả đáp án sau đây phía bên trong bộ đề thi học tập kì 1 lớp 8 năm học 2021 - 2022 do tiennghich.mobi tổng đúng theo và đăng mua. Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 lịch trình new tất cả câu trả lời bao hàm những dạng bài xích tập tiếng Anh 8 mới khác nhau giúp học sinh lớp 8 làm quen với format đề thi công dụng với đạt điểm trên cao trong kì khám nghiệm cuối học tập kì 1 tiếng Anh 8 năm 2021 tiếp đây.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra anh văn lớp 8


9 Đề kiểm tra cuối kì 1 giờ Anh 8 bao gồm câu trả lời có kết cấu như là cùng với đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 8 xác nhận của bộ GD&ĐT tiên tiến nhất. Đề soát sổ giờ Anh 8 cuối học tập kì 1 bao gồm giải đáp bao gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm giờ Anh 8 mới khác biệt như: Chọn trường đoản cú bao gồm phương pháp phạt âm khác; Chọn giải đáp đúng; Tìm lỗi sai; Viết lại câu làm thế nào để cho nghĩa không ráng đổi; Điền tự thích hợp kết thúc đoạn văn giờ đồng hồ Anh, ...

Đề thi học kì 1 giờ Anh lớp 8 gồm lời giải - Đề số 1

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. brotherB. loveC. moneyD. lose
2. A. chickenB. watchC. ChristmasD. change
3. A. busyB. muchC. butD. under
4. A. inchesB. checksC.roofsD. aches
5. A. laughedB. missedC. calledD. watched

Key: 1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. C;

II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.


1. Hung is ………….. student in my class.

A. good

B. better

C. the best

D. a best

2. Ho Chi Minch City is larger & ……….. beautiful than Hanoi.

A. more

B. as

C. most

D. the most

3. She has bought this dress ………………Saturday.

A. for

B. since

C. next

D. last

4. Minc ……………. in this town since 1987.

A. is living

B. has lived

C. lives

D. lived

5. The Sun ….in the East.

A. rise

B. rose

C. rises

D. rising

6. That boy has short ………….hair.

A. curly

B. oval

C. tall

D. reserved

7. Alexander Graham Bell …………….. the telephone in 1876.

A. invent

B. invented

C. invents

D. is inventing

8. You must cover ………………sockets so that children bởi vì not try to put anything inlớn them.

A. electrical

B. dangerous

C. safe

D. suitable

9. ……………. Was Alexander Gramê man Bell born? He was born in 1847.

A. When

B. Where

C. Why

D. Who

10. A: Can I speak to Lan please? This is Hung.

A. Hello, Lan

B. Hello,Hung

C. How are you?

D. How about tomorrow?

11. Revision is …………… when we learn new words.

A. necessary

B. necessarily

C. more necessary

D. unnecessary

12. Could you vì me a favor?........................

A. Why?

B. I’m sorry. I’m really busy.

C. What can I do for you?

D. Both B và C are correct

13. Hey! Lan. How about...................... khổng lồ the cinema this afternoon? - OK.


A. to go

B. going

C. we go

D. go

14. ………you need any help? Yes. That’s very kind of you.

A. Do

B. May

C. Can

D. Could

15. “Why was Ba late?” “………………he got up late.”

A. However

B. So

C. Because

D. While

Key: 1. C; 2. A; 3. B; 4. B; 5. C; 6. A; 7. B; 8. C; 9. A; 10. B; 11. A ;12. D; 13. B; 14. A; 15. C;

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D

1. Vietphái mạnh is (A) an (B) multicultural country (C) with 54 (D) ethnic groups.

2. We speak (A) English fluent (B) now (C) than last year (D).

3. We broke with (A) tradition by (B) make (c) sponge cakes for the Mid-Autumn Festival instead of (D) moon cakes.

4. You has lớn (A) take off (B) your hats when (C) you go (D) to lớn the pagoda.

5. I don"t like (A) this performance (B) although (C) it"s too boring (D).

Key: 1. B; 2. B; 3. C; 4. A; 5. C;

IV. Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. Cats cannot swyên as well as dogs.

Dogs can ……………………………….

2. Minh really loves lớn hang out with friends.

Minch really enjoys ……………………………….

3. Playing beach games is very interesting.

It is ……………………………….

4. He uses all his miễn phí time to look after his garden.

He spends …………………………….

5. Would you please change this T-shirt for me?

Do you mind ………………………………

Key: 1. Dogs can swyên ổn better than cats.

2. Minch really enjoys hanging out with friends

3. It is interesting to lớn play beach games.

4. He spends his miễn phí time looking after his garden.

5. Do you mind changing this T-shirt for me?

Đề thi tiếng Anh 8 học tập kì 1 tất cả đáp án - Đề số 2


A: LISTENING: (2pts)

Question 1: Read the text & then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))

1. Cindy had to lớn work very hard all day. .........

2. Cindy was very sad because she had lớn be at home page. .........

3. Cindy"s sister changed her rags into lớn beautiful clothes. .........

4. Cindy & the Prince were married và lived happily ever after. .........

Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt)

1. Why was Cindy very sad?

..............................................................................................................

2. Who changed Cindy"s rags inkhổng lồ beautiful clothes?

..............................................................................................................

3. What did she leave on the dance floor?

..............................................................................................................

4. Did the Prince want to see her again?

..............................................................................................................

B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)

Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)

1. A. wet marketB. preferC. plentifulD. get
2. A. dangerB. angryC. languageD. passage

Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)

1. He is strong enough ............ this box.

A. lift

B. lifts

C. lớn lift

D. lifting

2. I like ............... Chinese very much.

A. study

B. studies

C. studies

D. studying

3. He used to lớn ............... the guitar when he was a student.

A. play

B. lớn play

C. plays

D. playing

4. My brother speaks English very ................

A. easy

B. bad

C. fluently

D. fluent

5. Hoa"s pen is different ............... mine.

A. from

B. to

C. as

D. with

6. Alexander Grasay mê Bell was born................................ March 3rd, 1847.

A. in

B. on

C. at

D. from

7. Jlặng hasn"t gone lớn the beach .................. three years.

A. for

B. since

C. at

D. during

8. The boy had to cook dinner .............. because his mother came trang chủ late.


A. yourself

B. himself

C. herself

D. themseves

9. May I help you? - .................................................

A. No, I don"t need

C. Thank you, I don"t need

B. Yes. That"s very kind of you

D. Yes, I"m fine

10. You must.............. all chemicals và drugs in locked cupboard.

A. to lớn put

B. put

C. puting

D. putting

PART III: READING (2pts)

Question 1: Read the passage & choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)

Nam is in grade 8A. He (1)...........his report thẻ for the last school year. He got good grade (2)............Literature & Math, but his English was poor. His English teacher said, "Nam, you must work harder on your English". He"ll try his best khổng lồ study well next year. He loves (3).................., & he likes sports, too. He enjoys (4)............... soccer a lot. This summer vacation, he is enrolling for the summer activities in his trang chủ town. They"ll plant trees, clean the streets & participate in the city"s sport programs.

1. A. receivedB. have receivedC. has receivedD. receive
2. A. inB. duringC. forD. since
3. A. studyB. studiesC. studiedD. studying
4. A. playB. playsC. will playD. playing

Question 2: Read the passage again and write T or F (1pt)

Statements

T/F

Nam is in grade 8A.His English was excellent.He ought khổng lồ work harder on his English This summer vacation he is going lớn clean his school.….…….…….…….…

D. WRITING: (3pts)

Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)

1. "Don"t talk in class, students", the teacher asked.

-> The teacher asked ............................................................................................

2. "Please help me repair my house."

-> She asked me ................................................................................

3. The doctor said lớn Nga, "You should stay in bed."

-> The doctor said ..............................................

4. " Look after yourselves, children"

-> Mrs Lan told ................................................................................

Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt)

1. I/ known/ English/ since/ have/ teacher/ September/ my

2. interesting/ have/ I/ read/ the most/ This is/ book/ ever .

3. The boy/ playing/ spends games/./ always/ much time

4. younger/ was/ Jane/ When ,// sing/ She/ a jazz band/ used to lớn.

Đáp án Đề thi giờ Anh 8 học tập kì 1

Question 1: Read the text và then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))


Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

1. T

2. T

3. F

4. T

Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

1. Cindy was very sad because she had to be at home.

2. A fairy changed Cindy"s rags inkhổng lồ beautiful clothes.

3. She left one of her shoes on the dance floor.

4. Yes, he did.

B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)

Mỗi câu vấn đáp đúng 0.25 đ

Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)

1. B. prefer

2. A. danger

Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)

1. C. khổng lồ lift

2. D. studying

3. A. play

4. C. fluently

5. A. from

6. B. on

7. A. for

8. B. himself

9. B. Yes. That"s very kind of you

10. B. put

PART III: READING (2pts)

Mỗi câu vấn đáp đúng 0.25 đ

Question 1: Read the passage & choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)

1. A. has received 2. C. for 3. D. studying 4. D.playing

Question 2: Read the passage and choose T or F (1pt)

T/F

1...T....

2....F...

3... T...

4....F....

D. WRITING: (3pts)

Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)

Mỗi câu vấn đáp đúng hoàn toàn 0.5 đ, GV trừ điểm tuỳ theo những lỗi.

1. -> The teacher asked the/ his students not lớn talk in class.

2. -> She asked me to (help her) repair her house.

3. -> Mai said (that) Nam should work harder.

4. -> Mrs Lan told her children khổng lồ look after themselves..

Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt)

Mỗi câu vấn đáp đúng hoàn toàn 0.25 đ, GV trừ điểm tuỳ theo những lỗi.

1. I have sầu known my English teacher since September

2. This is the most interesting book I have ever read.

3. The boy always spends much time playing games.

4. When Jane was younger, she used lớn singing a jazz bvà.

Xem thêm: Động Cơ Không Đồng Bộ 3 Pha, So Sánh Động Cơ Điện Đồng Bộ Và Không Đồng Bộ

BÀI NGHE

Once upon a time there was a girl called Cindy. She had to lớn work very hard all day while her lazy sister did nothing. One night her sister went to a buổi tiệc nhỏ at the palace. Cindy was very sad because she had khổng lồ be at home page. Suddenly, a fairy appeared & told her that she could go to the các buổi tiệc nhỏ.She also changed Cindy"s rags into beautiful clothes. Then she went to lớn the buổi tiệc ngọt and danced with the Prince. At midnight she ran baông xã trang chủ, leaving one of her shoes on the dance floor. The prince wanted to lớn see her again và went to lớn every house in the capital until he found that the shoe was the right kích thước for Cindy. She & the Prince were married & lived happily ever after.

Đề khám nghiệm Anh 8 học tập kì 1 gồm đáp án - Đề số 3

I. Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the sentences:

1. You should ____________ information about a custom or tradition.

A. Finds

B. found

C. finding

D. find

2. A tradition is something we vày that is special and ____________ down through the generations.

A. to lớn passed

B. is passed

C. passing

D. is passing

3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, we ____________ use a knife & fork at dinner.

A. have to

B. are having

C. has to

D. having to

4. In Viet Nam, you____________ use only the first name lớn address people older than you.

A. should

B. must

C. shouldn’t

D. have to

5. At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________, every child likes it very much.

A. However

B. Moreover

C. Because

D. Therefore

6. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.

A. While

B. When

C. Nevertheless

D. However


7.People burn incense to lớn show respect khổng lồ their ____________ during Tet.

A. relatives

B. ancestors

C. friends

D. neighbors

8.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.

A. worships

B. commemorates

C. performs

D.preserves

9.Which ethnic group has the largest population in Viet Nam? –“____________”

A. Kinh

B. Muong

C. Tay

D. Hmong

10.The Lao is one of ……………… many Thai- speaking peoples.

A. the

B. a

C. an

D. A & C

II. Give the correct form of the following verbs:

1. Lang Lieu couldn’t buy any special food because he ( be)____________ very poor.

2. When I came, his family (have) ___________ dinner around a big dining table.

3. Children should(take)__________ things from adults with both hands.

4. She fancies (read)___________ books to the young children.

5.we (not finish)_____________________ our homework yet.

III. Read and complete the passage with words in the box.

breakfast – study – at – learning – English

Tom is going khổng lồ spover a year in China soon, he’ll ...(1)… Chinese language và History at the university, he’ll live in the university, he’ll mô tả the room with a Chinese student. Days start very early so he’ll have sầu to get up at about six o’clock, he’ll have sầu …(2)… at about six thirty. His classes will be in both …(3)… và Chinese, & they’ll begin at seven thirty. Lunch is …(4)… twelve & then there’s a rest until three. He’ll continue …(5)… until six. After that he’ll come baông xã his room in the university. He thinks it’ll be difficult for hyên but he likes the course.

IV. Choose the correct word A, B, C or D for each gap khổng lồ complete the following passage :

Tim goes to lớn junior high school in California. He is Hoa’s pen pal. His mother works ....(1)… home. She takes...(2)... of the family. Three mornings a week, she works part-time at a local supermarket. She & other women also cook lunch for homeless people once a week. His father works five sầu days a week for about 40 hours. He has fewer...(3)...than his mother. His father has a...(4)...summer vacation. His family always ...(5)... to lớn Florida on vacation.

1. A. inB. atC. onD. from
2. A. careB. partC. timeD. place
3. A. day ofB. days ofC. day offD. days off
4. A. three- weekB. three-weeksC. three weeksD. three week
5. A. goB. goesC. goingD. is going

V. Read the passage & answer these questions below.

Yesterday when I was riding along a busy street, I saw an accident. A woman was knocked down when she crossed the street at a zebra crossing. Many people stopped to lớn offer their help. A policeman arrived và asked a young man to lớn telephone for an ambulance. While waiting for the ambulance, the policeman and some people tried to lớn stop the bleeding. They used a handkerchief khổng lồ cover the wound, then put pressure on it & held it tight. They tried to talk khổng lồ her in order to keep her awake. After about ten minutes, the ambulance arrived and the woman was taken to lớn the hospital.

A. Answer the following questions:

1. When did the accident happen?

2. What did they vì chưng to lớn stop the bleeding?

3. What did they try lớn talk lớn her for?

B. Choose the best answer to lớn complete the sentences:

1. ………..telephoned for an ambulance.

A. a policeman

B. a student

C. a young man

D. a doctor

2. They tried khổng lồ talk to lớn her in order khổng lồ ……………

A. stop the bleeding

B. keep her awake.

C. keep her conscious

D. B &C are correct

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before :

1. we haven’t eaten this food since June.

-> The last time we………………………………………………………………

2. He doesn’t like getting up early on cold days.

-> He hates ……………………………………………………………………...

3. People are cutting rice now.

->Rice…………………………………………………………………………...

4. He enjoys watching football matches..

-> He is interested………………………………………………………………...

5. It is not necessary khổng lồ phối off early today .

-You don’t …………………………………………………………………....

VII. Make sentences using the words and phrases given :

1. would/you/ lượt thích / drink /cup /tea?

………………………………………………………………………………………………

2. The students/ play /football/ ground /moment.

…………………………………………………………………………………………………

3. This tree / plant / my farther / 2 years ago/./

…………………………………………………………………………………………………

4. They/ already/ see/ that film/./

…………………………………………………………………………………………………

5. He/ used / go/ picnic/ weekends/ last year/./


…………………………………………………………………………………………………

VIII. Rearrange the sentences using the following words :

1.with/They/their/out/friends/eat/love/to lớn.

…………………………………………………….

2.often/to/does/come/How/boat/ the/the/ island?

…………………………………………………….

3 The US//ethnic groups/over/a/is/with/multi-cultural/80

……………………………………………………………..

4.was/when/a fairy/The/appeared/crying/girl.

……………………………………………………..

5.person/afraid/not/is/anything/Brave/of.

……………………………………………………..

ĐÁP. ÁN

I. Choose the best answer A, B, C or D to lớn complete the sentences.

1. D

2. B

3. A

4. C

5. B

6. B

7. B

8. B

9. A

10. A

II. Put the correct size of the verbs.

1. was; 2 .was having; 3. take; 4. reading; 5. hasn’t finished;

III. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

1 - study

2 - breakfast

3 - English

4 - at

5 - learning

IV. Choose the correct word A, B, C or D for each gap khổng lồ complete the following passage.

1. B; 2. A; 3.D; 4.A; 5. B;

V:

A.Choose the best answer A, B, C or D to lớn complete the sentences:

1. C; 2. D

B. Answer the following questions

1. It happened yesterday.

2.They used a handkerchief lớn cover the wound, then put pressure on it & held it tight.

3.They tried lớn talk lớn her in order khổng lồ keep her awake

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before :

1.The last time we ate this kind of food was in June.

2.He hates getting up early on cold days

3.Rice is being cut now

4.He is interested in watching foot ball matches

5.You don’t have to mix off early today

VII.Make up sentences, using the words và phrases given.

1.Would you lượt thích a cup of tea ?

2.The students are playing football in the ground at the moment.

3.This tree was planted by my father 2 years ago.

4.They’ve sầu already seen that film.

5.He used khổng lồ go on a picnic at weekends last year.

VIII Rearrange the sentences using the following words :

1.They love to eat out with their friends.

2.How often does the boat come to lớn the island?

3.The US is a multi-cultural country with over 80 ethnic groups.

4. The girl was crying when a fairy appeared.

5.Brave sầu person is not afraid of any thing.

Đề giờ đồng hồ Anh lớp 8 học kì 1 có giải đáp - Đề số 4

I. Complete each of the following sentences by circling the best option A, B, C or D. (6,0 pts)

1. I ____________ a letter from my old friend last week.

A. sent

B. gave

C. received

D. took

2. When were you born? – I was born ____________ November 1997.

A. in

B. on

C. at

D. during

3. Don’t come in. Pleased wait ____________ for your turn.

A. inside

B. downstairs

C. outside

D. upstairs

4. Our friends ____________ meet us at the airport tonight.

A. are

B. are going to

C. go to

D. will be to

5. The children ____________ are going khổng lồ plant trees và flowers in the school garden & water them every afternoon after school.

A. themselves

B. ourselves

C. herself

D. themself

6. I know you worked really ____________ this semester.

A. hardly

B. good

C. bad

D. hard

7. The sun ____________ in the east.

A. rise

B. set

C. sets

D. rises

8. Martina has been a professional tennis player ____________ 1994.

A. since

B. for

C. on

D. in

9. ____________ have you known Jane? – For three years.

A. What

B. How many

C. How long

D. How far

10. The water wasn’t ____________ in.

A. clear enough lớn swim

B. enough clear khổng lồ swim

C. clear enough for swimming

D. enough clear for swimming

11. I really love ____________ shoes. It’s relaxing!

A. clean

B. cleans

C. to lớn clean

D. cleaning

12. We got ____________ in the woods.

A. lot

B. lost

C. loss

D. lose

13. His parents are always proud ____________ hyên ổn because he always studies well.

A. about

B. on

C. of

D. with

14. Last week, her ____________ was out of order and Mrs. Quyen had to wash her family’s clothes with her hands.

A. shower

B. washing machine

C. kitchen sink

D. iron

15. Mr. Brown is 50 years old; Mrs. Brown is 50 years old.

Mr. Brown is ____________ Mrs. Brown.

A. same age

B. same age as

C. the same age as

D. different from

16. My grandfather used ____________ us khổng lồ the zoo when he was alive.

A. take

B. took

C. taking

D. lớn take

17. You ____________ lớn eat more, you are far too thin.

A. ought

B. should

C. must

D. can

18. Nam’s father ____________ hyên how to lớn ride a xe đạp six years ago.

A. teach

B. teaches

C. has taught

D. taught

* Xác định tự hoặc các tự gồm phần gạch ốp dưới rất cần phải sửa để biến hóa câu bao gồm xác:

19. The armchair (A) is (B) in the living-room aao ước (C) the television & (D) the sofa.

trăng tròn. Hoa wants (A) going (B) to lớn West Lake Water Park (C) this Sunday (D).

* Chọn từ bỏ tất cả phần gạch chân được phạt âm khác với những trường đoản cú còn lại:

21. A. injureB. killC. sinkD. knife
22. A. watchedB. phonedC. lookedD. missed

* Chọn từ gồm trọng âm khác với phần đa từ bỏ còn sót lại :

23. A. characterB. semesterC. orphanageD. festival
24. A. generousB. sociableC. volunteerD. plentiful

II. Read the passage carefully, then bởi the tasks below. (2pts)

(Đọc đoạn vnạp năng lượng cẩn trọng kế tiếp làm những bài bác tập bên dưới.)

I have sầu a little notebook. I always have sầu it with me. I try lớn fill one page a day. Sometimes I put words in groups, lượt thích fruit – all kinds of fruit. You know? Or colors, or clothes, or things and the cửa hàng where you buy them. I have sầu some grammar pages, where I write regular verbs, or irregular verbs, or a page of prepositions. I think prepositions are difficult, you know – on Sunday, in the morning, listen khổng lồ a concert – but you say phone someone. In my language we say “phone to someone”.

1. Check the boxes True (T) or False (F):

a) The writer always has a little notebook with her.

b) She sometimes puts words in topics.

c) She puts groups of colors, or clothes, or fruit, or groups of things & the shop where she buys them together.